5 år och gravid

I maj 1939 födde 5-åriga peuranska Lina Medina med hjälp av kejsarsnitt en frisk pojke, och var med och gjorde historia. Hon är den allra yngsta mamman genom tiderna.
.
Lina Medina's föräldrar trodde länge att deras dotter led av en stor abdomial tumör, men när schamanerna i deras avlägsna by i Peru inte kunde finna något botemedel, förde flickans pappa henne till sjukhuset.
.
Och ungefär en månad efteråt, födde hon en pojke.
.
Hennes pappa häktades misstänkt för incest, men släpptes sedan.
.
Medina föddes i en liten by i Peurange den 27 september , 1933. Hon var bara 5 år och 8 månader när hon gav liv åt sitt barn på morsdagen den 14 maj 1939.
.
Pojken vägde 2,700 gram, var väl formad och helt frisk. Barn och mor kunde lämna sjukhuset efter ett par dagar vid sjukhuset.
.
Doctor Lozada som var med vid födelsen gjorde undersökningar på graviditeten som skapade stor nyfikenhet i landet; och kom fram till att Lina den unga mamman fått sin första mens vid åldern på 8 månader. Vid 4 år hade hon fått fullt färdig utvecklade bröst och könshår , hennes kropps proportioner var häpnadsväckande och hennes ben och knotor hade blivit mycket hårdare, vanliga tecken hos kvinnor som gått igenom en för tidig graviditet.
.
Medinas son, Gerardo - som var döpt efter en av sjukhusets läkare som deltog vid födseln och blev deras mentor, upptäckte vid 10 års ålder att den personen som han växt upp med och trott att vart sin syster egentligen var hans egen mamma.
.
Gerardo dog då han var 40 år, 1979. Medina själv gifte sig och fick sin andra son 1973, 33 år efter sitt första barn. Hennes andra barn lever och bor nuförtiden i Mexico.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0